Vladimir Šeks primio šefa Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paula Vandorena

Zagreb - Predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije Vladimir Šeks primio je šefa Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paula Vandorena. 

Predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije Vladimir Šeks upoznao je šefa Delegacije Europske unije Paula Vandorena s nadležnostima i načinom rada Nacionalnog vijeća. Šeks je istaknuo da Nacionalno vijeće ima veliku odgovornost te je kontrolni mehanizam Hrvatskoga sabora u nadziranju i praćenju provedbe Strategije suzbijanja korupcije. Šeks je u nastavku izvijestio Vandorena o koordinaciji Nacionalnog vijeća s Vladom RH te ostalim nadležnim institucijama koje su uključene u borbu protiv korupcije. 

Sugovornici su se osvrnuli i na Izvješće Europske komisije o praćenju spremnosti RH za članstvo u EU-u. Vandoren je posebno istaknuo da je borba protiv korupcije izrazito važan prioritet Hrvatske te da je potrebno napraviti sve kako bi se ona iskorijenila. Očekujem da Hrvatska radi što je moguće više kako bi ispunila preostale obveze i postala punopravna članica u srpnju sljedeće godine, zaključio je Vandoren. 
 

Author: Služba za medije