Predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a sastao se i s predstavnicima Klubova stranaka

Zagreb - Predstavnici Klubova zastupnika u Hrvatskom saboru primili su u radni posjet izaslanstvo Parlamentarne skupštine NATO-a, u sastavu Douglas  Bereuter, predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a, Simon Lunn, glavni tajnik Parlamentarne skupštine NATO-a i pukovnik Tom Shubert, vojni savjetnik predsjednika Bereutera. 

Predsjednik Bereuter naglasio je da je ishod Istambulskog summita pozitivan za Hrvatsku, u slijedeće dvije godine suradnja između Hrvatske i NATO-a će se znatno intenzivirati i za očekivati je da će 2006. godine na slijedećem summitu NATO-a, kada će uslijediti i novi krug proširenja, Hrvatska biti pozvana da se priključi Savezu. Istaknuo je da je Hrvatska postigla vidljiv napredak i na političkom i na vojnom planu i da će nadalje biti individualno vrednovana na putu što skorijeg priključenja.    

U ime Klubova zastupnika parlamentarnih stranaka, Mario Zubović (HDZ), Srećko Ferenčak (HNS), Nikola Mak (zastupnik predstavnika nacionalnih manjina), Vojislav Stanimirović (SDSS, zastupnik srpske nacionalne manjine), Marin Jurjević (SDP), Dorotea Pešić-Bukovac (IDS), Ruža Tomašić (HSP), Josip Sudec (HSU) izrazili su punu podršku nastojanjima Hrvatske za što skorije priključenje NATO-u.