Obilježavanje desete godišnjice rada Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

dvorana Josipa Šokčevića

U Hrvatskome saboru Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom obilježava desetu godišnjicu rada u ponedjeljak, 2. srpnja 2018. u dvorani Josipa Šokčevića s početkom u 10.00 sati.

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom (POSI) kao opunomoćenica Hrvatskog sabora u zaštiti, praćenju i promicanju prava osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj i u svojstvu nezavisnog mehanizma za praćenje i promicanje Konvencije o pravima osoba s invaliditetom, ove godine obilježava deset godina rada. 

Jednoglasnom odlukom Hrvatskog sabora 30. svibnja 2008. godine za prvu hrvatsku pravobraniteljicu za osobe s invaliditetom imenovana je Anka Slonjšak, a Ured pravobraniteljice započeo je s radom 1. srpnja 2008. godine. U listopadu 2017. godine Anka Slonjšak je u drugom mandatu ponovno izabrana za pravobraniteljicu za osobe s invaliditetom.

Na obilježavanje su pozvani uzvanici iz Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske, Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, predstavnici ministarstava, veleposlanici, pravobraniteljice, predstavnici krovnih organizacija osoba s invaliditetom te drugih tijela i institucija.