Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković otvara „Konferenciju o budućnosti Europe – vizija Hrvatske“ koju organizira Hrvatski sabor i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Mrežom centara Europe Direct u Hrvatskoj

Sabornica, YouTube prijenos

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković otvara „Konferenciju o budućnosti Europe – vizija Hrvatske“ koja se održava u Sabornici Hrvatskoga sabora u utorak, 11. svibnja 2021. s početkom u 10 sati.

Konferenciju organizira Hrvatski sabor i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Mrežom centara Europe Direct u Hrvatskoj.

Uvodno će se, uz predsjednika Sabora Jandrokovića, obratiti potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju i supredsjedateljica Izvršnog odbora Konferencije za budućnost Europe Dubravka Šuica te zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler.

U nastavku će biti predstavljena tri uspješna hrvatska poduzetnička primjera – razvoj gaming industrije u Novskoj, dostignuća u radiokirurgiji i radioterapiji u liječenju karcinoma te aktivnosti u Centru za umjetnu inteligenciju na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković primit će Savez izviđača Hrvatske i čestitati im na osvajanju nagrade „Europski građanin“ za 2020. godinu za kampanju Boranka, akciju pošumljavanja požarišta Dalmacije. Također će primiti i obitelj Toljanić i čestitati im na osvojenoj nagradi „Europska velika obitelj 2020.“.

Drugi dio konferencije uvodnim riječima će započeti voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Simeonova Staničić. Potom će se obratiti predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Gari Capelli, Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković i Odbora za regionalni razvoj i fondove EU-a Marko Pavić. U nastavku konferencije, videokonferencijskim putem uključivat će se sveučilišta diljem Republike Hrvatske o temi vizija iz perspektive svojih područja znanosti o budućnosti Hrvatske i mladih.

Predstavnici medija mogu zatražiti od HRT-a snimku po standardnoj proceduri, a bit će omogućeno i snimanje i fotografiranje u Sabornici. Za sve medije bit će osiguran i pristup konferenciji putem saborskog Youtube kanala na poveznici: https://youtu.be/8fjnUnKUsyA, kao i izravan prijenos u novinarskoj sobi u Hrvatskome saboru.