Simulirana sjednica Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola

Sabornica

Služba za građane Hrvatskoga sabora, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, organizira šestu Simuliranu sjednicu Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola. Simulirana sjednica održat će se u ponedjeljak, 4. lipnja 2018. u Sabornici Hrvatskoga sabora, s početkom u 12.00 sati. (videoprijenos)

Sudionike će pozdraviti predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, koji će uoči početka sjednice dodijeliti nagrade najuspješnijim natjecateljima on-line kviza za učenike osnovnih škola "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?". 

I ove školske godine učenici zastupnici dolaze iz 24 srednje škole i jednog učeničkog doma iz cijele Hrvatske. Simulirajući zastupnički rad, od rada u klubovima i nadležnim odborima te na plenarnoj sjednici, učenici će provesti raspravu o Zakonu o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13) koji na Simuliranoj sjednici postaje prijedlog zakona u proceduri, podnijet će amandmane te glasovati. 

Simulirana sjednica postala je sastavni dio Kurikula građanskog odgoja i obrazovanja za srednje škole. Provedbom i održavanjem Simulirane sjednice, Hrvatski sabor izražava podršku sustavnom uvođenju građanskog odgoja i obrazovanja u hrvatske škole.