Zajednička tematska sjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske (20. sjednica) i Odbora za vanjsku politiku (31. sjednica)

dvorana Ivana Mažuranića

Tema sjednice je: "Uloga hrvatskoga naroda te suradnja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine na njezinu euroatlantskom putu".

Nakon održanih izbora u Bosni i Hercegovini i stjecanja statusa države kandidatkinje za članstvo u Europskoj uniji, Odbor za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Odbor za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora žele raspraviti kako se može dodatno unaprijediti suradnja dviju država i nastaviti pružati politička i tehnička potpora Bosni i Hercegovini na njezinom putu u euroatlantske integracije uzimajući u obzir zastupljenost Hrvata nakon formiranja državnih i parlamentarnih institucija u Bosni i Hercegovini. Na sjednici će se razmotriti i politička uloga hrvatskoga naroda u kontekstu euroatlantskih integracija te postojeća politička situacija koja utječe na daljnje pregovore s Europskom unijom, poput zastoja pri formiranju Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.