Član Politbiroa, tajnik Tajništva i ministar za publicitet Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Liu Yunshan s izaslanstvom u posjetu predsjedniku Sabora

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je člana Politbiroa, tajnika Tajništva i ministra za publicitet Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Liua Yunshana s izaslanstvom.

Predsjednik Sabora je kineske sugovornike izvijestio o dva najvažnija vanjskopolitička cilja Republike Hrvatske, članstvu u EU i NATO-u istaknuvši kako to ne isključuje produbljenje dobrih političkih odnosa s Narodnom Republikom Kinom, koji trebaju biti temelj za rast gospodarskih odnosa. S tim u vezi predsjednik Šeks je izrazio zanimanje za daljnje unapređenje gospodarske suradnje s Narodnom Republikom Kinom, posebno u vezi s činjenicom da kinesko gospodarstvo bilježi jednu od najvećih stopa rasta u svijetu.

Ministar za publicitet Liu Yunshan je izjavio kako se u Kini s velikim zanimanjem prati razvoj Hrvatske od njenog osamostaljenja naglasivši kako slično gledište dviju tradicionalno prijateljskih zemalja u mnogim pitanjima na međunarodnom planu pruža prostor za uzajamnu podršku. Od svih zemalja u ovoj regiji, istaknuo je ministar Liu Yunshan, Narodna Republika Kina ima najbolje trgovinske veze s Republikom Hrvatskom. Ukazavši na značajnu ulogu Hrvatskoga sabora u razmjeni posjeta prenio je želju predsjednika Svekineskoga narodnoga kongresa za skorim susretom.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora