Gari Cappelli primio austrijskog veleposlanika Josefa Markusa Wuketicha

Zagreb – Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli primio je u petak veleposlanika Republike Austrije u Hrvatskoj Josefa Markusa Wuketicha. 

Predsjednik Odbora Cappelli i veleposlanik Wuketich razgovarali su o bilateralnim odnosima Hrvatske i Austrije koji su ocijenjeni vrlo dobrima te o aktualnoj situaciji u EU-u vezanoj uz pandemiju koronavirusa. Posebno su se osvrnuli na stanje u turističkom sektoru koji u obje države bilježi gubitke zbog pandemije te su u vezi s tim istaknuli važnost bržeg procjepljivanja stanovništva i pozdravili uvođenje tzv. zelenih putovnica. Složili u se kako se time stvaraju uvjeti za masovniji dolazak turista na turističke destinacije u Hrvatskoj ljeti, te u Austriji zimi. Također su stajališta kako se uvođenjem zelenih putovnica olakšava situacija s putovanjima unutar EU-a no i dalje ostaje otvoreno pitanje reguliranja dolazaka turista iz zemalja izvan EU-a.

Razgovaralo se i o dosadašnjim i budućim investicijama austrijskih turističkih kompanija u Hrvatskoj, pri čemu je austrijski veleposlanik, osim sigurnosti za turiste, posebno istaknuo važnost izgradnje dobre turističke infrastrukture i ponude poput zdravstvenog, wellness i kulturnog turizma, kao i stvaranje uvjeta za aktivni odmor.