Potpredsjednik Sabora Sanader primio veleposlanika Slovačke Suska

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader održao je u četvrtak sastanak s veleposlanikom Slovačke Peterom Suskom. Osim o bilateralnim odnosima razgovarali su i suzbijanju pandemije koronavirusa, izazovima nadolazeće turističke sezone te jačem povezivanju dviju država kroz suradnju međuparlamentarnih skupina prijateljstava.    

– Prošle godine smo planirali posjet Slovačkom parlamentu i već dogovorili program za delegaciju skupine prijateljstva Sabora, ali smo ga morali odgoditi iz poznatih razloga, a nadam se da ćemo to uskoro moći realizirati, rekao je Susko. Dodao je i kako se nada da će uskoro doći i do susreta predsjednika dvaju parlamenata. 

Susko je izrazio zadovoljstvo povezanošću Hrvatske i Slovačke kroz djelovanje brojnih udruga koje okupljaju slovačku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj. – To je most koji spaja naše dvije države i drago mi je da u Hrvatskoj postoji više od 15 takvih udruga, zaključio je Susko. 

Potpredsjednik Sabora Sanader potvrdio je dobru suradnju dviju država koje posebno povezuju Slovaci koji tu žive, ali i brojni slovački turisti koji posjećuju Hrvatsku, posebice Jadran. – Nadamo se da će tako biti i ovog ljeta i da ćemo ugostiti velik broj turista iz Slovačke, ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija, rekao je Sanader. Složio se s veleposlanikom oko inicijative jačeg povezivanja skupina prijateljstava i organizacijom posjeta kad se za to steknu uvjeti.