Predsjednik Odbora za europske poslove Hajduković održao sastanak s britanskim veleposlanikom Dalgleishom

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se u četvrtak s veleposlanikom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Andrewom Stuartom Dalgleishom s kojim je razgovarao o budućim bilateralnim odnosima dviju država nakon Brexita, budućnosti i proširenju Unije kao i aktualnim događanjima u Sjevernoj Irskoj te situaciji s pandemijom uzrokovanom koronavirusom.

Sugovornici su se složili kako Hrvatska i Ujedinjena Kraljevima imaju dobre bilateralne odnose koje će i dalje graditi i jačati na svim područjima od zajedničkog interesa. –Sad će naši bilateralni odnosi izvan Europske unije imati novu dimenziju za koju se nadam da će biti jednako intenzivna kao i do sada, a vjerujem da ćemo raditi na osnaživanju suradnje u područjima visokoškolskog obrazovanja i gospodarstva, rekao je Hajduković. Dodao je kako se nada de će, čim to epidemiološka situacija dozvoli, doći do uzajamnih posjeta parlamentarnih delegacija.

–Slažem se da ima područja u kojima možemo uspostaviti jače veze, posebice kad je riječ o trgovinskoj razmjeni, a nadam se da tu neće doći do dodatnih ograničenja sad kad Ujedinjeno Kraljevstvo više nije dio EU-a, istaknuo je britanski veleposlanik. Dalgleish je također naglasio kako se nada daljnjoj uspješnoj parlamentarnoj suradnji i suradnji veleposlanstava dviju država koje je istaknuo kao dobre primjere povezanosti dviju država kao i turističkoj i kulturnoj razmjeni.

Hajduković je istaknuo kako vjeruje da će se dobra suradnja, osim na bilateralnom planu, nastaviti i dobrim odnosima Hrvatske i Ujedinjene Kraljevine unutar međunarodnih institucija te zahvalio veleposlaniku na dosadašnjem angažmanu u osnaživanju veza između dviju država.