Prema preliminarnim rezultatima online kviza o poznavanju Sabora, najbolji plasman postigla OŠ Luka iz Sesveta

Zagreb - Nakon prošlotjednog natjecanja za srednjoškolce, saborska Služba za građane organizirala je u petak sedmo po redu online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskog sabora za učenike osmih razreda osnovnih škola.

Prvi, preliminarni rezultati kviza za osnovne škole „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“ dali su poredak prvih deset najboljih školskih timova. Konačni rezultati bit će objavljeni u ponedjeljak, 29. ožujka do 17 sati. 

Prema preliminarnim rezultatima najbolji bodovni plasman (87 bodova od mogućih 90) postigle su Osnovna škola Luka iz Sesveta i Osnovna škola Tituša Brezovačkoga iz Zagreba. Sukladno Pravilima natjecanja, škole s istim brojem osvojenih bodova rangiraju se prema vremenu predaje testa. 

U natjecanju je sudjelovalo 240 učenika iz 40 osnovnih škola diljem Hrvatske. Iz svojih informatičkih učionica, učenici su u 30 minuta morali odgovoriti na trideset pitanja o Hrvatskom saboru, njegovoj ulozi kroz povijest, znamenitim pojedincima iz povijesti saborovanja, o suvremenom Saboru od konstituiranja demokratskog višestranačkog Sabora do danas, njegovim ustavnim ovlastima, nadležnostima, djelokrugu i načinu rada te o pravima i dužnostima saborskih dužnosnika. 

Informatičku podršku online kviz-natjecanju osigurao je CARNet.

Preliminarni rezultati online kviza za učenike osnovnih škola "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?"