Najbolje poznavanje Sabora u kviz-natjecanju za 2016. godinu pokazao učenik Mato Vidaković iz Đurđevca

Treće online kviz natjecanje pod nazivom "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?" održano je 4. ožujka 2016. godine.

U natjecanju je sudjelovalo 216 učenika 6., 7. i 8. razreda (i 216 njihovih zamjenika) iz 72 osnovne škole iz cijele Hrvatske. Kviz pitanja proizašla su iz nastavnog Plana i programa povijesti  6., 7. i 8. razreda uključujući odgojno-obrazovne ishode Programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole.

Učenici svih škola sudionica natjecanja pokazali su zavidno poznavanje Hrvatskoga sabora, njegove uloge u hrvatskoj povijesti, ali i znanje o suvremenom Saboru, načinu njegova rada te pravima i odgovornostima saborskih zastupnika.

Najuspješniji  timovi za svoje škole osvojili su  prijenosna računala.  Učenici, članovi timova kao i njihovi zamjenici nagrađeni su monografijom  o Hrvatskom saboru.

Svi učenici sudionici natjecanja primit će od Hrvatskoga sabora pohvalnice, a njihovi mentori i škole zahvalnice.

Služba za građane Hrvatskoga sabora zahvaljuje svim školama i  nastavnicima mentorima na razumijevanju značaja ovoga projekta, na sudjelovanju i uloženom trudu. Svim natjecateljima čestitamo na postignutim rezultatima, zahvaljujemo na odazivu i pokazanom interesu za učenje o Hrvatskom saboru.

rezultati natjecanja      pitanja 2016.

Autor: Služba za građane