U četvrtom online kviz-natjecanju sudjelovala 384 učenika iz 64 osnovne škole

Četvrto online kviz-natjecanje pod nazivom "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?" održano je 3. ožujka 2017. godine. U natjecanju je sudjelovalo 384 učenika 6., 7. i 8. razreda iz 64 osnovne škole iz cijele Hrvatske.

Kviz pitanja proizašla su iz nastavnog Plana i programa povijesti za 6., 7. i 8. razred, uključujući odgojno-obrazovne ishode Programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole.

Učenici svih škola sudionica natjecanja pokazali su zavidno poznavanje Hrvatskoga sabora, njegove uloge u hrvatskoj povijesti, ali i znanje o suvremenom Saboru, načinu njegova rada te pravima i odgovornostima saborskih zastupnika.

Hrvatski sabor najuspješnije timove, tj. njihove škole, nagrađuje prijenosnim računalima. Učenici članovi timova nagrađuju se monografijom o Hrvatskom saboru. Nagrade najuspješnijima, po tradiciji, uručuje predsjednik Sabora na prigodnoj svečanosti.

Svi učenici sudionici natjecanja primit će od Hrvatskoga sabora pohvalnice, a njihovi mentori i škole zahvalnice. Služba za građane Hrvatskoga sabora zahvaljuje svim školama i nastavnicima mentorima na razumijevanju značaja ovoga projekta, na sudjelovanju i uloženom trudu. Svim natjecateljima čestitamo na postignutim rezultatima, zahvaljujemo na odzivu i pokazanom interesu za učenje o Hrvatskom saboru.

rezultati natjecanja