Učenici iz 96 osnovnih škola u prvom online kvizu održanom 7. travnja 2014. pokazali zavidno poznavanje Hrvatskoga sabora

Online Kviz-natjecanje osnovnih škola pod nazivom "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?" provela je saborska Služba za građane u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Odgovarajući na 30 pitanja, učenici su pokazali zavidno poznavanje Hrvatskoga sabora, njegove povijesne uloge, ali i znanje o suvremenom Saboru, načinu njegova rada te pravima i odgovornostima saborskih zastupnika.

U Maloj vijećnici Hrvatskoga sabora za trajanja natjecanja organiziran je prigodni program praćenja rezultata uz izravna javljanja timova i mentora iz 6 od ukupno 96 škola koje su sudjelovale u natjecanju. Informatičku podršku projektu pružio je CARNet. Kviz je realiziran na online sustavu za učenje Moodle, dok je komunikacija sa školama premijerno izvedena pomoću desktop aplikacije Polycom Real Presence. Nakon završetka natjecanja učenike i njihove mentore iz Male je vijećnice prigodno pozdravio i svima čestitao na izvanrednim rezultatima izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora, potpredsjednik Sabora Nenad Stazić.

Među učenicima iz 96 hrvatskih osnovnih škola koje su se natjecale u online kvizu pod nazivom "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?" najbolji pojedinačni rezultat postigla je učenica Elena Crnković iz Osnovne škole Ludbreg. Njezina škola postigla je i najbolji ukupni rezultat. Drugo i treće mjesto u pojedinačnim rezultatima postigle su učenice Ana Rogina i Paula Kontek iz OŠ Tužno. 

Najbolje ukupne rezultate, iza OŠ Ludbreg, imaju sljedeće škole: OŠ Veliki Bukovec, OŠ Tužno, OŠ "Hugo Badalić" iz Slavonskog Broda, OŠ Josipa Jurja Strossmayera iz Zagreba, Prva osnovna škola Bjelovar, OŠ Luka iz Sesveta, OŠ Grabrik iz Karlovca, OŠ Milana Langa iz Bregane te OŠ Šime Budinića iz Zadra.

Autor: Služba za građane