Željko Jovanović održao sastanak s izaslanstvom Kluba zastupnika CDU/CSU-a njemačkog Bundestaga

Zagreb - Predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije Željko Jovanović održao je sastanak s izaslanstvom Kluba zastupnika CDU/CSU-a njemačkog Bundestaga.

Predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije Željko Jovanović uvodno je predstavio rad Vijeća naglasivši važnost borbe protiv korupcije za unaprjeđenje kvalitete života u Republici Hrvatskoj. Dodao je da ga osobito veseli gotovo jednoglasno usvajanje Izvješća Vijeća na prošloj sjednici Hrvatskoga sabora što dokazuje snažnu političku volju za rješavanjem ovog problema. Zastupnik je naglasio da je učinjen izniman napredak u uspostavljanju dobrog zakonodavnog okvira i institucionalne mreže koja pokriva ovo područje. Segment u kojem bismo željeli vidjeti daljnji napredak sigurno je povećanje broja pravomoćnih sudskih presuda, rekao je Jovanović, iako je i na tom području zabilježen napredak. 

Goste iz Njemačke zanimao je stav javnosti o ovom pitanju. Svijest građana o važnosti borbe protiv korupcije značajno je povećana, odgovorio je zastupnik iznijevši pritom anketne podatke u povećanju povjerenja u policiju i pravosuđe. O rezultatima napora u borbi protiv korupcije ovisi povjerenje u institucije, ali i u političke stranke, zaključio je.

Željko Jovanović zahvalio je gostima na potpori Njemačke u različitim programima borbe protiv korupcije te je izrazio nadu da će napori Hrvatske biti prepoznati i u pregovaračkom procesu. Zahvalivši na otvorenom razgovoru, Wolfgang Götzer i Thomas Dörfinger izrazili su uvjerenje da se Hrvatska nalazi na dobrom putu.

Autor: Služba za odnose s javnošću