Obraćanje predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Dana grada Splita i blagdana njegova zaštitnika sv. Dujma, Split, 4. svibnja 2018.

Svecana sjednica SplitPoštovani predsjedniče i članovi hrvatske Vlade, poštovani nadbiskupe splitsko-dalmatinski monsinjore Barišiću, poštovani saborski zastupnici, poštovani župane splitsko-dalmatinski, dame i gospodo, dragi prijatelji,

dopustite mi na početku da vas sve srdačno pozdravim i izrazim iznimno zadovoljstvo što mogu biti danas ovdje s vama u povodu obilježavanja Dana grada Splita i njegovog nebeskog zaštitnika, ali i zaštitnika cijele splitsko-dalmatinske nadbiskupije, sv. Dujma.

Stoga, uime Hrvatskoga sabora i u osobno ime, svim stanovnicima Splita čestitam današnji Dan i blagdan sv. Dujma.

Posebno pozdravljam čelništvo Grada Splita – predsjednika Gradskog vijeća, sve vijećnike i gradonačelnika. Svima vama koji radite za opće dobro Grada i njegovih stanovnika želim da vam ovaj blagdan bude dodatan poticaj u predanosti, požrtvovnosti i zalaganju prilikom obavljanja vaših dužnosti, kao što je i sv. Duje bio predan u služenju svojem narodu, ne samo na dobrobit Grada, već i cijele Splitsko-dalmatinske županije, a time i Hrvatske, u konačnici.

Čestitam vam i na ovogodišnjoj organizaciji fjere svetog Dujma ili nadaleko poznate Sudamje.

Drago mi je da je i hrvatska Vlada odlučila održati svoju sjednicu u Splitu, odmah nakon ove današnje svečane sjednice Gradskog vijeća, i da će se danas donijeti niz važnih odluka koje će biti novi iskorak Splita prema ostvarivanju razvojnih prioriteta na mnogim područjima koji godinama nisu bili rješavani. Novi projekti i njihova vrijednost povući će za sobom i nove investicije i time pridonijeti daljnjem napretku drugog najvećeg hrvatskog grada, na ponos cijele Hrvatske.

Središnji događaj ove svečane sjednice je dodjela priznanja zaslužnim građanima Splita. Dopustite mi stoga čestitati svim dobitnicima nagrade Grada Splita koji su svojim profesionalnim radom i uspjesima na različitim područjima – od medicine, novinarstva, znanosti do glazbe i sporta – zasigurno pridonijeli prepoznatljivosti i razvoju  Splita i učinili ovaj grad onakvim kakvim on danas jest. Želim vam puno uspjeha u daljnjem profesionalnom i privatnom životu.

Za kraj, dopustite mi čestitati vam svima još jednom Dan grada Splita i blagdan sv. Dujma, uz nadu da će vaš nebeski zaštitnik i dalje bdjeti nad svima vama i vašim i našim Splitom.

Na dobro nam došla Sudamja! Zahvaljujem.