Peđa Grbin sudjelovao na sastanku Parlamentarnog odbora Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative

Minsk – Voditelj izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative Peđa Grbin sudjelovao je na sastanku Parlamentarnog odbora Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative koji se održao u Minsku od 29. do 31. svibnja 2017.

Parlamentarni predstavnici 18 zemalja članica Srednjoeuropske inicijative tom su prigodom usvojili Deklaraciju o proizvodnji i upravljanju gospodarstvom temeljenom na inovacijama i ljudskom kapitalu u zemljama SEI-ja, posebno naglasivši važnost suradnje zemalja u razmjeni najboljih praksi i iskustava. 

Parlamentarni je odbor usvojio i prijedlog dopuna smjernica rada Srednjoeuropske inicijative koji će biti upućen Komisiji nacionalnih koordinatora. Prijedlogom se dodatno jača utjecaj i značaj Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative.

Voditelj izaslanstva Hrvatskoga sabora Peđa Grbin je, sudjelujući u raspravi o temi konferencije, izrazio spremnost Republike Hrvatske u preuzimanju svih obveza i odgovornosti predsjedanja Srednjoeuropskom inicijativom u 2018. godini.
 

Autor: Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative