Dodijeljene nagrade pobjednicima kviza o poznavanju NATO-a

Dubrovnik – Predsjednik Republike Ivo Josipović i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić upriličili su sinoć u tvrđavi Revelin prijem za sudionike 59. godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a, koje se od 11. do 14. listopada održava u dubrovačkom hotelu Valamar Lacroma.

U sklopu svečane večere dodijeljene su nagrade pobjednicima kviza o poznavanju rada NATO saveza pod nazivom "Kvizom znanja od Dubrovnika preko Zagreba do NATO-a u Bruxellesu". Kviz za srednjoškolce i studente organiziran je u okviru promotivnih aktivnosti koje su prethodile godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine, a u suradnji Organizacije za promicanje sjevernoatlantskih integracija (OPSA) i Centra za sigurnosnu suradnju RACVIAC.

Nakon tri kruga natjecanja najboljima su se pokazali učenici dubrovačke gimnazije Andro Radović, Tereza Buconić i Lovro Ogresta te Paula Karadža, studentica na međunarodnom sveučilištu DIU Libertas iz Zagreba. Pobjednici su nagrađeni putovanjem u Bruxelles u sklopu kojega će posjetiti i sjedište NATO saveza. Nagrade su im uručili predsjednik Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić te predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a Hugh Bayley.

fotogalerija