Sastanak vanjskopolitičkih odbora regije Jugoistočne Europe

Hrvatski sabor

Hrvatski sabor domaćin je 5. sastanka vanjskopolitičkih odbora parlamenata regije Jugoistočne Europe (Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Hrvatske). Sastanak će se održati u četvrtak i petak, 25. i 26. rujna u prostorima Hrvatskoga sabora prema priloženom programu. Sastanak će početi u četvrtak, 25. rujna u 15.00 sati u dvorani Ivana Mažuranića pozdravnim govorom predsjednika saborskog Odbora za vanjsku politiku Milorada Pupovca. 

Teme o kojima će predsjednici vanjskopolitičkih odbora regije razmijeniti mišljenja i usvojiti zaključke su: „Gospodarska suradnja - glavni smjerovi i neophodni mehanizmi“ i „Proširenje EU-a - poznate teškoće i novi izazovi“. Osim regionalnih parlamentarnih izaslanstava sudionici sastanka su i predstavnici: Ureda predsjednika RH, Vlade RH, ministarstava RH, veleposlanstava, Predstavništva Europske komisije u RH, Ureda Europskog parlamenta u RH, hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu, zastupnik u njemačkom Bundestagu te predstavnici Hrvatske gospodarske komore i Instituta za međunarodne odnose. 

Mediji mogu pratiti otvaranje sastanka do zaključno 15.45 sati te konferenciju za medije u petak, 26. rujna s početkom u 11.45 sati.