Filip Havaš najuspješniji učenik, a Osnovna škola "Draganić“ najuspješnija škola u kviz-natjecanju o Saboru

Zagreb - Učenik Filip Havaš iz Osnovne škole „Draganić“ iz Draganića najuspješnije je riješio test poznavanja Hrvatskoga sabora s rezultatom 29 od 30 bodova u roku od 15 minuta. Drugi najuspješniji rezultat postigla je učenica Katarina Dragozetić iz Osnovne škole „Milan Brozović“ iz Kastva koja je u 28 minuta osvojila 29 bodova. Najuspješniji školski tim bio je tim Osnovne škole „Draganić“ iz Draganića s osvojenih 85 od 90 bodova.

Svi sudionici kviza pokazali su zavidno poznavanje Sabora. Natjecalo se 357 učenika od šestog do osmog razreda, pojedinačno ili u okviru 59 timova iz 59 škola iz svih krajeva Hrvatske. Kviz je realiziran na on-line sustavu za učenje Moodle, uz informatičku podršku CARNet-a.

Kviz-pitanja proizašla su iz nastavnog Plana i programa povijesti za 6., 7. i 8. razred, uključujući odgojno-obrazovne ishode Programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole.

Pokrovitelj natjecanja i ove godine je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković koji će uručiti nagrade najboljim timovima. Tradicionalno, najbolja tri tima osvajaju prijenosno računalo za svoju školu te druge prigodne nagrade. Svi ostali sudionici kviz-natjecanja dobit će od Sabora pohvalnice, a škole i mentori zahvalnice. Saborska Služba za građane, organizatorica natjecanja, zahvaljuje svim školama i nastavnicima mentorima na razumijevanju značaja ovoga projekta, na sudjelovanju i uloženom trudu.

rezultati kviza

Autor: Služba za građane/Služba za medije