Na online kvizu o poznavanju Sabora za učenike srednjih škola prema preliminarnim rezultatima najviše bodova osvojila Prva gimnazija Varaždin

Zagreb - Služba za građane Hrvatskoga sabora organizirala je u petak drugo po redu online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola. 
Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su srednjoškolci iz 50 škola diljem Hrvatske, ukupno 150 učenika raspoređenih u tročlane natjecateljske timove, pri čemu je svaki učenik u timu imao svoju zamjenu. 

Učenici su iz informatičkih učinioca u svojim školama odgovarali na 30 pitanja u vremenu od 30 minuta. Svaki učenik tročlanoga tima na svom je računalu rješavao natjecateljski test, a rezultat tima je zbroj osvojenih bodova svakog člana tima. Kako svako pitanje nosi jedan bod, maksimum bodova koje tim može ostvariti je 90 bodova. Timovi  s istim brojem osvojenih bodova rangirani su prema vremenu predaje testa. 

Prema preliminarnim rezultatima, tri najuspješnije škole po broju osvojenih bodova, od mogućih 90 su: Prva gimnazija Varaždin s osvojenih 90 bodova, III. gimnazija Osijek s osvojenih 85,75 bodova i Tehnička škola Ruđera Boškovića Zagreb s osvojenih 85,58 bodova.

Preliminarni poredak 10 najuspješnijih timova škola objavljen je na mrežnim stranicama Hrvatskoga sabora, dok će konačni poredak 10 najuspješnijih timova škola biti objavljen u ponedjeljak, 2. svibnja, također na mrežnim stranicama Sabora.

Svi učenici koji su sudjelovali na natjecanju dobit će pohvalnice Hrvatskoga sabora, dok će učenici tri najbolja tima dobiti prigodne nagrade predsjednika Hrvatskoga sabora. Sve škole koje su sudjelovale na kvizu, kao i svi mentori učenika dobit će zahvalnice Hrvatskoga sabora. 

Informatičku podršku online kviz natjecanja osigurao je CARNet.

Tablica preliminarnih rezultata