Objavljeni konačni rezultati mrežnog kviz-natjecanja o poznavanju Sabora: Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica najuspješnija

Zagreb – Saborska Služba za građane organizirala je u petak, 13. svibnja osmo po redu online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskoga sabora za učenike osmih razreda osnovnih škola. 

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su učenici osmih razreda iz 57 osnovnih škola diljem Hrvatske, ukupno 171 učenik raspoređen u tročlane natjecateljske timove škola pri čemu je svaki učenik u timu imao svoju zamjenu. Učenici su iz informatičkih učionica u svojim školama odgovarali na 30 pitanja u vremenu od 30 minuta. 

Preliminarni poredak 10 najuspješnijih timova škola objavljen je na dan natjecanja na mrežnim stranicama Hrvatskoga sabora, a konačni poredak 10 najuspješnijih timova objavljen je u ponedjeljak, 16. svibnja. 

Prema konačnim rezultatima, tri najuspješnije škole po broju osvojenih bodova od mogućih 90, su: Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica (87 bodova, vrijeme – 0:42:27), Osnovna škola Draganići (87 bodova, vrijeme – 1:02:24) i Osnovna škola Viktorovac Sisak (85 bodova, vrijeme – 1:07:47). Sukladno Pravilima natjecanja, škole s istim brojem osvojenih bodova rangirane su prema vremenu predaje testa. 

Učenici su ostvarili izvrsne rezultate, pa je tako 77 posto škola, odnosno njih 44  riješilo je test sa najmanje 60 posto točnih odgovora, a čak je 56 posto škola, odnosno njih 32, riješilo test sa najmanje 70 posto točnih odgovora. Osam najbolje plasiranih škola pokazalo je uspješnost od 90 i više posto, a samo 6 škola riješilo je test s manje od 50 posto točnih odgovora. 

Svi učenici koji su sudjelovali na natjecanju dobit će pohvalnice Hrvatskoga sabora, dok će učenici tri najbolja tima dobiti prigodne nagrade predsjednika Hrvatskoga sabora. Sve škole koje su sudjelovale na kvizu, kao i svi mentori učenika dobit će zahvalnice Hrvatskoga sabora.

Informatičku podršku online kviz natjecanja osigurao je CARNet.

Konačni rezultati online kviz-natjecanja za učenike osnovnih škola „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“ održanog 13. svibnja 2022.