Otvorene prijave za kviz-natjecanje učenika „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“

Zagreb – Saborska Služba za građane od 9. do 22. veljače 2018. prima prijave za peto po redu online kviz-natjecanje učenika osnovnih škola pod nazivom „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“, koje organizira u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ovogodišnje natjecanje održat će se 2. ožujka 2018. godine, s početkom u 13 sati, uz informatičku podršku CARNet-a.

Pokrovitelj natjecanja je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković koji će i uručiti nagrade najboljim timovima. Tradicionalno, najbolja tri tima osvajaju prijenosno računalo za svoju školu te prigodne nagrade za najbolje ostvarene rezultate. Svim ostalim sudionicima natjecanja uručit će se pohvalnice, a školama i mentorima zahvalnice.

Kviz se sastoji od 30 pitanja kojima će se provjeriti koliko osnovnoškolci poznaju Hrvatski sabor i njegovu ulogu u hrvatskoj povijesti te što znaju o tome kako Sabor danas utječe na živote hrvatskih građana. Natjecatelji će usto pokazati koliko znaju o suvremenom hrvatskom parlamentu i njegovu ustroju, načinu njegova rada i odgovornostima saborskih zastupnika, ali i o znamenitim pojedincima iz povijesti koji su svojim radom dali poseban doprinos Saboru.

Kviz je koncipiran u skladu s ciljevima i planiranim odgojno-obrazovnim ishodima Programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole. Ovim kvizom znanja, kao i ostalim edukativnim projektima Službe za građane, Hrvatski sabor svojim primjerom i drugim institucijama izvan sustava odgoja i obrazovanja želi pokazati kako mogu doprinositi ostvarenju složenih ciljeva građanskog odgoja. Prijave se primaju na adresu elektroničke pošte kviz.gradjani@sabor.hr

Autor: Služba za medije