Preliminarni rezultati kviza o poznavanju Sabora: Najbolji plasman postigla Prirodoslovna škola Vladimira Preloga iz Zagreba

Zagreb - Služba za građane Hrvatskoga sabora organizirala je u petak treće po redu online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskoga sabora za učenike hrvatskih srednjih škola. 

Prema prvim, preliminarnim rezultatima kviza “Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“ tri najuspješnije škole po broju osvojenih bodova su Prirodoslovna škola Vladimira Preloga iz Zagreba s osvojenih maksimalnih 90 bodova, drugoplasirana je Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana iz Ogulina s osvojenih 86.67 bodova te trećeplasirana Srednja škola Marka Marulića Slatina s 86 bodova.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su srednjoškolci iz 52 škole diljem Hrvatske, ukupno 156 učenika raspoređenih u tročlane natjecateljske timove, pri čemu je svaki učenik imao i svoju zamjenu. Srednjoškolci su iz informatičkih školskih učionica odgovarali na 30 pitanja za što su na raspolaganju imali 30 minuta. Svaki učenik tročlanoga tima je na svom računalu rješavao natjecateljski test, a rezultat tima je zbroj osvojenih bodova svakog člana tima. Kako svako pitanje nosi jedan bod, maksimalan broj bodova koje je bilo moguće ostvariti je 90 bodova, odnosno  tri puta 30 bodova. Prema Pravilima natjecanja timovi  s osvojenim istim brojem bodova rangirani su prema vremenu predaje testa. 

Preliminarni poredak 10 najuspješnijih timova škola objavljen je na mrežnim stranicama Hrvatskoga sabora, a konačni poredak će biti objavljen u ponedjeljak, 13. ožujka također na mrežnim stranicama Sabora te dostavljen na adrese elektroničke pošte mentora.

Svi učenici koji su sudjelovali na natjecanju dobit će pohvalnice Hrvatskoga sabora, dok će učenici tri najbolja tima dobiti i prigodne nagrade predsjednika Hrvatskoga sabora. Sve škole koje su sudjelovale na kvizu, ali i svi mentori učenika dobit će zahvalnice Hrvatskoga sabora. 

Informatičku podršku online kviz natjecanja osigurao je CARNet.

Preliminarni rezultati on-line kviza za učenike srednjih škola "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?"