Zastupnici u Hrvatsko-kubanskoj skupini prijateljstva sastali se s kubanskim veleposlanikom Aguilerom

Zagreb – Članovi Hrvatsko-kubanske međuparlamentarne skupine prijateljstva sastali su se u Saboru s Juanom Carlosom Marsánom Aguilerom, veleposlanikom Republike Kube u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Beču.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner, zastupnici Damir Mateljan, Luka Denona, Saša Đujić, Vesna Fabijančić Križanić, Peđa Grbin, Marin Jurjević,  Alen Prelec te Marijana Živko. Uime Hrvatsko-kubanske međuparlamentarne skupine prijateljstva, Damir Mateljan izvijestio je kubanskog veleposlanika kako Hrvatska podržava pregovore koje će Europska unija voditi s Kubom, a radi sklapanja bilateralnog sporazuma. 

Zahvalivši na potpori, veleposlanik Marsán Aguilera iskazao je zadovoljstvo suradnjom sa saborskom Hrvatsko-kubanskom skupinom prijateljstva koja je jedna od najvećih i najaktivnijih. Obavijestio je članove o osnivanju Kubansko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva na Kubi čime se očekuje daljnje produbljivanje odnosa dviju zemalja. 

Zajednička je ocjena kako postoji prostor za jačanje gospodarske suradnje, osobito na području biotehnologije i turizma. Kubanski veleposlanik upoznao je članove skupine prijateljstva i s reformama koje Kuba intenzivno provodi, što je hrvatska strana pozdravila.
 

Autor: Služba za medije