Matko Fabulić najuspješniji učenik, a Osnovna škola "Vežice" iz Rijeke najuspješnija škola u kviz-natjecanju o Saboru

Zagreb - Učenik 7. razreda Matko Fabulić iz Osnovne škole "Luka" iz Sesveta postigao je najbolji pojedinačni rezultat, a učenici iz Osnovne škole "Vežice" iz Rijeke najbolji timski rezultat u danas održanom internetskom kviz-natjecanju za učenike osnovnih škola pod nazivom "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?". 

U natjecanju su sudjelovala 384 učenika od šestog do osmog razreda iz 64 osnovne škole iz cijele Hrvatske. Kviz-pitanja temeljila su se na nastavnom programu povijesti za 6., 7. i 8. razrede, uključujući odgojno-obrazovne ishode Programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole.

Svi učenici sudionici natjecanja pokazali su zavidno poznavanje Hrvatskoga sabora, njegova povijesnog značaja, načina njegova rada u suvremenosti te prava i dužnosti saborskih zastupnika.

Pored prvoplasiranoga Matka Fabulića, sljedeće najbolje rezultate u pojedinačnom natjecanju postigli su: Tihana Majetić iz Čaglina te Dino Islamović, Luana Enc i Luka Tokić iz Zagreba. Najbolje ekipne rezultate, pored najuspješnije Osnovne škole "Vežice" iz Rijeke, postigle su sljedeće škole: osnovne škole Tituša Brezovačkog i Augusta Cesarca iz Zagreba, Osnovna škola Kneževi Vinogradi te Osnovna škola "Luka" iz Sesveta.  

Hrvatski sabor najbolje plasirane škole nagrađuje prijenosnim računalima, a najuspješnije učenike monografijom o Hrvatskome saboru. Nagrade najuspješnijima uručit će predsjednik Sabora na prigodnoj svečanosti. Svi sudionici natjecanja primit će od Hrvatskoga sabora pohvalnice, a njihovi mentori i škole zahvalnice.

Autor: Služba za građane