Ante Sanader primio veleposlanika Azerbajdžana Fakhraddina Gurbanova

Zagreb - Predsjednik Odbora za izbor, imenovanja i upravne  poslove Ante Sanader primio je u srijedu veleposlanika Republike Azerbajdžan u Republici Hrvatskoj Fakhraddina Gurbanova.

Sanader je na početku iskazao zadovoljstvo suradnjom dviju država koju bi se, kako je predložio,  moglo proširiti i na područje vatrogastva, u čemu Hrvatska kao mediteranska zemlja ima puno iskustva. Kao potpredsjednik Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF) Sanader je također izrazio nadu da će se i Republika Azerbajdžan pridružiti navedenoj organizaciji.

Govoreći o bilateralnim odnosima veleposlanik Gurbanov je istaknuo značaj potpisivanja Deklaracije o strateškom partnerstvu između Republike Azerbajdžana i Republike Hrvatske za daljnje jačanje suradnje dviju država, a u razgovoru se osvrnuo  i na trenutačno stanje na Gorskom Karabahu. Predsjednik Odbora Sanader je izrazio razumijevanje za situaciju u navedenom području te podržao nastojanja Republike Azerbajdžan za mirnim rješavanjem spora.

Sugovornici su izrazili želju za daljnjim nastavkom suradnje i razvijanja međusobnih odnosa, posebno na području gospodarstva i energetike.