Bernarda Topolko primila veleposlanika Azerbajdžana Fakhraddina Gurbanova

Zagreb - Predsjednica Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Bernarda Topolko primila je u srijedu veleposlanika Republike Azerbajdžana u Republici Hrvatskoj Fakhraddina Gurbanova s kojim je razgovarala o bilateralnim političkim i gospodarskim odnosima.

U razgovoru su potvrđeni vrlo dobri prijateljski odnosi između dviju država, a  Topolko je pritom istaknula da je parlamentarna suradnja u tome zasigurno odigrala veliku ulogu. Topolko je također izrazila uvjerenje  da će daljnjem jačanju odnosa doprinijeti i nedavno otvoreno veleposlanstvo RH u Bakuu te podsjetila na potpisanu Deklaraciju o strateškom partnerstvu koja je  temelj za razvoj bilateralne suradnje. – Još uvijek postoji  veliki prostor za jačanje gospodarske suradnje, posebice u projektima kao što su Jadransko-jonski plinovod (IAP), Transjadranski plinovod (TAP), energetike općenito, ali i u  velikom broju drugih gospodarskih grana i industrija, kazala je Topolko.

Veleposlanik Gurbanov upoznao je predsjednicu Odbora s aktivnostima koje se provode u cilju intenziviranja gospodarske suradnje dvije države, pri čemu se osvrnuo i na lokanu razinu suradnje. Istaknuo je Hrvatsku kao najpouzdanijeg partnera u provedbi projekta plinovoda te je zahvalio  na potpori  i za  niz drugih   projekata i  strateških pitanja, posebno u okviru međunarodnih organizacija. Daljnje proširenje gospodarske suradnje Gurbanov vidi posebno na području farmaceutske i IT industrije kao izvoznih proizvoda Republike Hrvatske, ali i drugih.

Veleposlanik Gurbanov govorio je također o  situaciji na Gorskom Karabahu te najaktualnijim događajima na tom području.