Članica Državnog izbornog povjerenstva Ivana Belec položila prisegu pred predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem

Zagreb – Pred predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem danas je prisegnula članica Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske Ivana Belec koju je Sabor na tu dužnost izabrao u srpnju. 

Obraćajući se nazočnima na svečanosti predsjednik Sabora Jandroković naglasio je kako Državno izborno povjerenstvo, kao stalno i neovisno državno tijelo, ima važnu ulogu u promicanju demokracije i njezinih vrijednosti u Republici Hrvatskoj te istaknuo niz nadležnosti i aktivnosti Državnog izbornog povjerenstva u osnaživanju izbornih procesa u Republici Hrvatskoj. Rekao je kako pritom posebnu ulogu imaju njegovi članovi koji svojom stručnošću i iskustvom pridonose njihovom daljnjem unapređivanju i učinkovitoj provedbi izbornih procesa te izrazio uvjerenje kako će i gospođa Ivana Belec dodatno tome dati svoj doprinos.

Nova članica DIP-a Ivana Belec prisegnula je svojom čašću da će u obavljanju dužnosti članice DIP-a poštivati hrvatski Ustav i zakone te svoju dužnost obavljati savjesno i nepristrano. Zahvalila je na ukazanom povjerenju, a predsjedniku DIP-a i kolegama obećala odličnu suradnju. - Sigurna sam da će moj doprinos biti negdje zapisan u provedbi izbornih procesa koji nas čekaju, rekla je Belec.

-Uvjeren sam da ćete kao jedna od članica DIP-a, svojom stručnošću, profesionalnošću, moralnim integritetom i nepristranošću dodatno raditi na osnaživanju Povjerenstva i svih njegovih dužnosti, rekao je predsjednik Sabora Jandroković te zahvalio dosadašnjoj članici DIP-a Janji Horvat Drobnjak na njezinu doprinosu.

Svečanoj prisezi u Hrvatskome saboru nazočili su i ostali članovi Državnog izbornog povjerenstva predvođeni predsjednikom Đurom Sessom te potpredsjednik Sabora i predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, akademik Željko Reiner, predsjednik saborskog Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove Ante Sanader, kao i državni tajnik Ministarstva pravosuđa Josip Salapić.