Članovi Hrvatsko-kubanske skupine prijateljstva održali sastanak s predstavnicima veleposlanstva Kube

Zagreb – Članovi Hrvatsko-kubanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Domagoj Hajduković, Nenad Stazić, Saša Đujić, Damir Mateljan, Marko Vešligaj, Sunčana Glavak i Ivan Pernar održali su sastanak s političkom savjetnicom i zamjenicom šefa kubanske Misije Marietom Garciom Jordan i konzulom Robertom Vizcainom.  
    
Sugovornici su potvrdili dobre i prijateljske bilateralne odnose dviju zemalja s mogućnošću daljnjeg napretka, posebice na gospodarskom području. Obje su se strane složile kako je gospodarska suradnja još uvijek skromna. Politička savjetnica Jordan izvijestila je članove skupine o promjenama kroz koje je Republika Kuba nedavno prošla. - Od veljače Kuba ima novi Ustav i zakoni su modernizirani, a uvedene su promjene u vladine, regionalne i općinske strukture, istaknula je Jordan. Naglasila je kako je Kuba, unatoč brojnim promjenama koje je uvela, zadržala temelj socijalističkog sustava. 

U nastavku sastanka razgovaralo se o problemima s kojima se Kuba susreće u gospodarstvu zbog dugogodišnjeg američkog embarga. Domagoj Hajduković izrazio je žaljenje zbog dodatno narušenih odnosa Kube i SAD-a, ali i zadovoljstvo što su odnosi Kube i Europske unije u uzlaznoj putanji. Sugovornici su razmijenili mišljenja o suradnji u turizmu, budući da je razvoj turizma među prioritetima kubanske gospodarske politike i jedan od glavnih pokretača napretka.