Domagoj Hajduković primio veleposlanicu Bugarske Genku Vasilevu Georgievu

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u petak sastanak s veleposlanicom Republike Bugarske u Hrvatskoj Genkom Vasilevom Georgievom. 

Predsjednik Odbora Hajduković iskazao je zadovoljstvo tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosom dviju država koje su prirodni saveznici u EU i međusobno se podržavaju. Govorio je o zajedničkim interesima Hrvatske i Bugarske posebno u području transporta i stanju na jugoistoku Europe. –Smatram da je zajednički interes Europske unije stabilizacija jugoistoka Europe, kazao je Hajduković.

Bugarska veleposlanica u razgovoru je upoznala predsjednika Odbora sa političkom situacijom u Bugarskoj i skorašnjim parlamentarnim izborima. Potvrdila je prijateljske odnose dvije države sa mnogo zajedničkih interesa posebno naglasivši politiku proširenja i raspodjelu financijskih sredstava. 

Sugovornici su istaknuli važnost daljnjeg jačanja gospodarske suradnje i iskazali želju za otvaranjem brodske linije preko Dunava. U nastavku razgovora bilo je riječi o turističkoj sezoni nakon karantene uzrokovane pandemijom koronavirusom, Brexitu te izbjegličkoj krizi.