Dragica Vranješ sudjelovala na plenarnoj sjednici Parlamentarne skupštine Mediterana

Beograd - Voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Dragica Vranješ sudjelovala je 21. i 22. veljače 2019. na 13. plenarnoj sjednici Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM) koja se održala u Beogradu.

Tijekom zasjedanja članovi nacionalnih izaslanstava razmatrali su rad i aktivnosti koje se odvijaju u okviru tri Stalna odbora PAM-a te su predstavljena i raspravljana izvješća o prioritetnim pitanjima mediteranske regije, među kojima su politički i sigurnosni razvoj Bliskog istoka i sjeverne Afrike, sprječavanje terorizma, razvoj malog i srednjeg poduzetništva, klimatske promjene, migracije i promicanje ljudskih prava. Članovi Skupštine usvojili su rezolucije o svim raspravljenim temama.

Voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Dragica Vranješ obratila se zastupnicima i predstavila izvješće o učinkovitom zakonodavnom okviru koji omogućava podršku i razvoj malog i srednjeg poduzetništva u mediteranskoj regiji. Osvrnula se na aktivnosti i doprinos PAM-a na tom području te istaknula ključnu ulogu koju ima malo i srednje poduzetništvo za razvoj gospodarstva u regiji.

U nastavku zasjedanja Skupština je izabrala novog predsjednika i Upravljački odbor PAM-a za razdoblje 2019. – 2021. godine. Predsjednica PAM-a u 2019. je senatorica Alia Bouran iz Jordana, a u 2020. predsjednik će biti Karim Darwish iz Egipta. Voditeljica Izaslanstva Dragica Vranješ izabrana je za potpredsjednicu 2. stalnog Odbora za gospodarsku, društvenu i okolišnu suradnju. 
 
Temeljna misija Parlamentarne skupštine Mediterana, koja trenutačno okuplja 28 država članica, jačanje je političke, gospodarske, društvene i kulturne suradnje između država članica s ciljem nalaženja zajedničkih rješenja za izazove s kojima se suočava mediteranska regija.