Ermina Lekaj Prljaskaj i Veljko Kajtazi primili dužnosnike albanskog parlamenta i okruga Tirana

Zagreb - Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Albanija Ermina Lekaj Prljaskaj te član Skupine Veljko Kajtazi sastali su se u ponedjeljak sa zastupnikom u albanskom parlamentu Fateom Velajem, županom okruga Tirana Aldrinom Dalipijem te veleposlanikom Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Rizom Podom. 

Sudionici sastanka izrazili su obostrano zadovoljstvo suradnjom dviju država koja je vrlo dobra o čemu svjedoče i razmjene posjeta na najvišoj državnoj razini. Suradnja dvaju parlamenata također je odlična, a veći naglasak treba staviti na pitanje intenziviranja gospodarskih odnosa i korištenje svih potencijala koji na tom području postoje. 

Veljko Kajtazi upoznao je albanske dužnosnike sa statusom i radom romske zajednice u Republici Hrvatskoj te se interesirao za status romske zajednice u Albaniji, dok je Ermina Lekaj Prljaskaj prezentirala ustavno-pravni okvir kojim su regulirana prava nacionalnih manjina i njihova predstavljenost u hrvatskom parlamentu. 

Hrvatski su zastupnici ponovili kako je Hrvatska i dalje spremna pružiti potporu Albaniji na njezinom njenom putu prema euroatlantskim integracijama, posebno kroz prenošenje hrvatskih iskustava u pregovorima.