Petir održala radni sastanak s načelnicom Općine Majur i predsjednicom LAG-a Una te glavnom tajnicom LEADER mreže Hrvatska

Zagreb - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir održala je u srijedu radni sastanak s načelnicom Općine Majur i predsjednicom Lokalne akcijske grupe (LAG) Una Klementinom Karanović i glavnom tajnicom LEADER mreže Hrvatska Bojanom Markotić.

Klementina Karanović zahvalila se u ime svih stanovnika općine Majur na podršci i pomoći koju je Marijana Petir osobno pružila stanovnicima Općine Majur stradalima od razornog potresa 29. prosinca 2020. koji je oštetio većinu objekata na području Općine. Izvijestila je o sadašnjem stanju na terenu, podnošenju zahtjeva za obnovu kuća te zalaganju da se područje Općine Majur, područje Lokalne akcijske grupe Una i cijele Banovine uvrsti u programe razvoja te da se pomogne i poljoprivrednicima kako bi nastavili s proizvodnjom hrane.

Bojana Markotić je govoreći o aktivnostima nacionalnog nevladinog udruženja lokalnih akcijskih grupa/skupina i potpornih organizacija/institucija iz javnog i civilnog sektora podsjetila na njihovu ulogu u ukupnom razvoju ruralnih područja i izvijestila o primjerima dobrih praksi u radu LAG-ova.

Predsjednica Odbora za poljoprivredu i zastupnica iz Sisačko-moslavačke županije Marijana Petir naglasila je da su svi stanovnici Banovine imali i imaju njenu punu podršku i pomoć u svakom trenutku. Kao predsjednica saborskog Odbora za poljoprivredu učinit će sve da se poljoprivreda i ruralna područja razvijaju na pravi način kako bi se ti krajevi oživjeli te da se postupak obnove nakon potresa provede što brže i kvalitetnije kako bi ljudi opet mogli živjeti u svojim domovima, a kako bi se život na tom području normalizirao. Zahvalila je i na podršci koju lokalne akcijske grupe daju daljnjem razvoju i očuvanju ruralnih područja s ciljem zaustavljanja depopulacije hrvatskih sela i očuvanja tradicije, kulture i vrijednosti koje naš narod baštini.