Potpredsjednici Sabora Božo Petrov i Furio Radin primili izraelskog veleposlanika Ilana Mora

Zagreb – Potpredsjednici Sabora Božo Petrov i Furio Radin, na odvojenim sastancima, susreli su se u četvrtak s veleposlanikom Izraela u Hrvatskoj Ilanom Morom. 

Potpredsjednik Sabora Petrov i veleposlanik Mor razgovarali su o mogućnostima jačanja bilateralne suradnje Hrvatske i Izraela, razmjeni iskustava i znanja na području poljoprivredne proizvodnje, inovacija te obrambene industrije. 

Veleposlanik Mor posebno je izrazio interes za posjetom Dubrovačko-neretvanskoj županiji, tj. dolini Neretve, s obzirom da je izaslanstvo te županije posjetilo Izrael kako bi se, među ostalim, upoznalo s naprednim sustavima navodnjavanja i ostalim vidovima upravljanja vodenim resursima. Razgovaralo se i o predstojećim parlamentarnim izborima u Izraelu koji će se održati u travnju ove godine. 

Potpredsjednik Sabora Furio Radin upoznao je veleposlanika Mora s područjem zaštite ljudskih prava u Republici Hrvatskoj te zakonodavnim okvirom kojim su regulirana prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

Razgovarali su i o mogućnostima produbljivanja bilateralne suradnje te naglasili važnost razmjene posjeta na svim razinama društva bilo kroz intenziviranje posjeta turista, bilo izravniju suradnju poslovnih ljudi Hrvatske i Izraela.