Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov sastao se s veleposlanikom Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj Hendrikom Janom Voskampom

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov sastao se u četvrtak s veleposlanikom Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj Hendrikom Janom Voskampom.

Sugovornici su se složili da dvije države imaju vrlo dobre bilateralne odnose, a posebna pažnja tijekom razgovora posvećena je nadolazećem hrvatskom predsjedanju Europskom unijom 2020. godine. – Spremni smo s vama podijeliti svoja iskustva u tom području, kazao je Voskamp.

Potpredsjednik Sabora Petrov istaknuo je kako postoji prostor za nizozemska ulaganja u različitim područjima – od upravljanja vodama, preko poljoprivrede do solarne energije. Razgovaralo se i o problemu odlaska mladih i visokoobrazovanih ljudi iz Hrvatske te mogućim rješenjima poboljšanjem investicijske klime i otvaranjem novih radnih mjesta.

Sugovornici su nadalje razgovarali i o budućnosti Europske unije i važnosti stabilne političke situacije u jugoistočnoj Europi.