Potpredsjednik Sabora akademik Reiner sudjelovao na obilježavanju 350. obljetnice zagrebačkog Katoličkog bogoslovnog fakulteta

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner sudjelovao je u ponedjeljak na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u prigodi obilježavanja 350. obljetnice postojanja i djelovanja Fakulteta.

Akademik Reiner je u obraćanju rekao kako je odgovornost za očuvanje i jačanje katoličkog i hrvatskog identiteta, a time i države i nacije u cjelini, složena zadaća, no, kako je istaknuo, Katolički bogoslovni fakultet je to odavno prepoznao te uspješno stvara društveno odgovorne intelektualce. 

Reiner je zahvalio sveučilišnim profesorima na promoviranju i populariziranju znanosti kao i oblikovanju i stvaranju budućih nositelje društva. – Svi vi, članice i članovi Fakultetskog vijeća, dali ste izniman doprinos osobnom razvitku i unapređivanju obrazovanja vaših studenata, naglasio je Reiner. Svojom željom za prenošenjem znanja i iskustava doprinijeli ste razvitku sposobnosti, znanja i vještina naših mladih željnih učenja, rekao je Reiner i dodao kako su obrazovanje, znanost, inovacije te duhovni i kulturni rad ključ uspjeha svakog društva.

Upozorio je i na to da javnim prostorom često dominiraju banalnost i senzacionalizam, izokrenute vrijednosti, lažne vijesti i promoviranje uspjeha bez teškog rada te istaknuo kako je zajednička obveza akademske zajednice naglašavati težnju za znanjem, prikazati važnost znanosti široj javnosti, uključujući i teologiju, promovirati ju te ju predstaviti mladim ljudima živom, a ne suhoparnom i nerazumljivom.
Svečanosti su nazočili i predsjednik Vlade Andrej Plenković, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras te visoki gosti iz političkog, crkvenog i akademskog života Hrvatske.