Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner primio katarskog veleposlanika Nassera Hamada Mubaraka al-Khalifu

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner sastao se u utorak s veleposlanikom Države Katara Nasserom Hamadom Mubarakom al-Khalifom s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dviju država s naglaskom na daljnje jačanje gospodarske suradnje.

Potpredsjednik Sabora Reiner ocijenio je kako dobre odnose dviju država treba osnažiti kroz ulaganja i povećanje trgovinske razmjene Hrvatske i Katara. – Mislim da postoji prostor za suradnju u području energetike, informatičke tehnologije, obrane, ali i zdravstvu, obrazovanju, farmaceutskoj i prehrambenoj industriji, kao i turizmu, rekao je Reiner. Posebno je naglasio mogućnost ulaganja u LNG terminal te predstavio prednosti hrvatskih luka Rijeke, Zadra i Ploča. 

Katarski veleposlanik istaknuo je kako se zalaže za jaču parlamentarnu suradnju dviju država te ukratko rekao kako se Doha sprema za skoro zasjedanje Interparlamentarne unije (IPU) koje će se održati u travnju ove godine. U nastavku je govorio o projektu pripreme za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine te o regionalnoj sigurnosnoj i političkoj situaciji.