Potpredsjednik Sabora Reiner na obljetnici Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner nazočio je petoj obljetnici Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba koja se u četvrtak održala u rezidenciji veleposlanika Republike Koreje.

Potpredsjednik Sabora obratio se prisutnima istaknuvši kako su se u posljednjih godinu dana prijateljski odnosi Hrvatske i Republike Koreje još više učvrstili otvaranjem hrvatskog Veleposlanstva u Seulu i uspostavom izravne zračne linije između dviju zemalja. Reiner se u obraćanju zahvalio Hrvatsko-korejskom poslovnom klubu i dvama veleposlanstvima na pomoći i podršci oko ostvarivanja ovih ključnih poteza te kazao kako će odličnu suradnju u turizmu dodatno ojačati skorašnje otvaranje Ureda Hrvatske turističke zajednice u Koreji.

Rekao je kako su gospodarski odnosi dviju zemalja dobri, no da postoji veliki potencijal za daljnji rast i to posebno u području korejskih ulaganja u transport, infrastrukturu i energetiku. – Izrazito smo sretni zbog ulaganja Hyundaija i Kia Motorsa u Rimac Automobile. To je izvrstan primjer kako naše tehnologije i poslovanja mogu zajedno napredovati, rekao je Reiner.