Potpredsjednik Sabora Reiner nazočio donatorskoj večeri za izgradnju novog dječjeg onkološkog odjela KBC-a Zagreb

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner nazočio je u utorak humanitarnoj akciji prikupljanja donacija za izgradnju i opremanje novog odjela dječje hematologije i onkologije Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

- Djeca oboljela od malignih bolesti, kao i njihove obitelji, suočavaju se s brojnim fizičkim, psihičkim i socijalnim poteškoćama, u kojima im je potrebna pomoć i potpora. I roditeljima te djece potrebna je podrška, a posebno je korisna međusobna podrška i razmjena iskustava jer se najbolje mogu razumjeti oni koji se nalaze u sličnim životnim poteškoćama, rekao je u obraćanju nazočnima akademik Reiner zahvalivši pritom Zakladi - dječja onkologija Rebro, ravnatelju KBC-a Zagreb Anti Ćorušiću, pročelniku Zavoda za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju Ernestu Biliću i svim liječnicima i medicinskom osoblju. 

Podsjetio je da se temeljem odluke Hrvatskog sabora od 2006. godine u Hrvatskoj 15. veljače obilježava Nacionalni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti te izrazio nadu kako će se idući Nacionalni dan obilježiti u novim prostorijama odjela dječje hematologije i onkologije KBC-a Zagreb.

Donatorskoj večeri nazočila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, pokroviteljica projekta Zaklade dječje onkologije, koja je izrazila zadovoljstvo istinskom solidarnošću hrvatskoga naroda koji se uvijek odazove svakoj humanitarnoj akciji za pomoć potrebitima te nazočne pozvala da, potaknuti dobrim duhom solidarnosti i zajedništva, sudjeluju u ovom vrijednom dobrotvornom projektu.