Potpredsjednik Sabora Reiner primio izaslanstvo Donjeg doma Parlamenta Japana

Zagreb –  Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner održao je u utorak sastanak s izaslanstvom Donjeg doma parlamenta Japana kojega je predvodio voditelj izaslanstva Tanaka Kazunori.

Na početku sastanka potpredsjednik Sabora Reiner potvrdio je odlične odnose Hrvatske i Japana, kao i dobru gospodarsku suradnju te intenzivan politički dijalog. – Gospodarska suradnja je stabilna i postojana no vjerujemo da postoji potencijal za daljnji rast u trgovinskoj razmjeni, investicijama i turizmu, rekao je Reiner.

Voditelj izaslanstva Tanaka Kazunori rekao je kako je svrha njihovoga dolaska upoznavanje s političkom situacijom u Europi, jačanje bilateralnih odnosa s Hrvatskom te upoznavanje s raznim mogućnostima suradnje.

Sugovornici su se složili kako je jedan od načina za jačanje parlamentarne suradnje dviju zemalja intenziviranje rada parlamentarnih skupina prijateljstva. – Osobno sam veliki zagovornik parlamentarne suradnje između naših dviju zemalja, posebice dviju međuparlamentarnih skupina prijateljstva hrvatskoga i japanskoga parlamenta, istaknuo je Reiner.