Potpredsjednik Sabora Reiner primio izaslanstvo Zastupničkog doma Indonezije

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u srijedu izaslanstvo Zastupničkog doma Indonezije na čelu s njegovim potpredsjednikom Abdulom Muhaiminom Iskandarom.

Na početku sastanka potpredsjednik Sabora Reiner potvrdio je odlične bilateralne odnose dviju zemalja, bez otvorenih pitanja. Posebno je istaknuo odličnu suradnju dvaju parlamenata o čemu svjedoče brojni posjeti i kontakti parlamentarnih izaslanstava. – Iako vrlo udaljene, Hrvatska i Indonezija, unatoč svojim različitostima dijele i mnoge sličnosti. Obje su turističke zemlje, posvećene svojoj baštini i snažan naglasak stavljaju na očuvanje prirodnih resursa, kazao je Reiner.

Govoreći o mogućnostima gospodarske suradnje, potpredsjednik Sabora Reiner istaknuo je kako postoje velike i još uvijek nedovoljno iskorištene mogućnosti, posebno u područjima obrane, informatičke tehnologije, energetike i proizvodnje halal hrane.

Iskandar je pozdravio hrvatsko predsjedanje Vijećem EU-a u prvoj polovini 2020. godine te je iskazao interes za suradnjom u proizvodnji halal hrane. 

U nastavku razgovora bilo je riječi o suradnji u turizmu i uspostavi izravne zrakoplovne linije između Hrvatske i Indonezije.