Potpredsjednik Sabora Reiner primio veleposlanika Republike Koreje Dong Chan Kima

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u utorak veleposlanika Republike Koreje u Hrvatskoj  Dong Chan Kima.

Odnosi između Hrvatske i Republike Koreje su odlični i naša je želja da se oni i dalje razvijaju, kazao je na početku sastanka potpredsjednik Sabora Reiner.

Reiner je podsjetio i na brojne posjete na visokoj razini koji su realizirani posljednjih godina, među ostalima i parlamentarnih izaslanstava, što svjedoči o dobrim bilateralnim političkim odnosima.

Sugovornici su se složili kako i nadalje treba raditi na jačanju gospodarskih veza, čemu može doprinijeti i Hrvatsko-korejski poslovni klub, ali i djelovanje nedavno otvorenog veleposlanstva Hrvatske u Seulu te izravna zrakoplovna linija Zagreb – Seul koja je uspostavljena prošle godine. - Projekti na području energetike i infrastrukture, poput LNG terminala na Krku i Luke Rijeka, pružaju mogućnost za korejska ulaganja, istaknuo je potpredsjednik Reiner.

Osvrnuvši se na suradnju na području turizma, potpredsjednik Reiner upoznao je korejskoga veleposlanika o neznatom padu broja turističkih posjeta korejskih turista Hrvatskoj u prošloj godini. – Nama je u interesu da se turizam između naše dvije zemlje nastavi razvijati, pri čemu bi korejskim turistima svakako bili zanimljivi i posjeti hrvatskim otocima, a također se  nadamo i povećanju broja hrvatskih turista u Republici Koreji, kazao je veleposlanik Kim.