Potpredsjednik Sabora Reiner sudjelovao na 30. obljetnici uspostave Fakulteta filozofije i religijskih znanosti

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner nazočio je u četvrtak svečanosti obilježavanja 350 godina postojanja Sveučilišta u Zagrebu i 30 godina osnivanja Fakulteta filozofije i religijskih znanosti. 

Svečanosti je prisustvovao i vrhovni poglavar isusovačkoga reda i veliki kancelar Fakulteta o. Arturo Sosa Abascal koji je u pozdravnom obraćanju naglasio važnost osnaživanja i učvršćivanja dugogodišnje isusovačke tradicije u Hrvatskoj te djelovanja i usmjeravanja na trenutačne i buduće potrebe pastorala Družbe u regiji. Nazočnima su se obratili i provincijal Družbe Isusove o. Dalibor Renić, rektor Sveučilišta Damir Boras te dekan Fakulteta o. Ivan Koprek.

U razgovoru s vrhovnim poglavarom isusovačkoga reda i velikim kancelarom Fakulteta o. Arturom Sosa Abascalom potpredsjednik Reiner naglasio je važnost humanističkog obrazovanja te moralnih vrijednosti u procesu visokoškolske edukacije koje su podjednako značajne kao i razvitak STEM područja.

Tijekom svog posjeta Hrvatskoj o. Sosa će posjetiti Isusovačku klasičnu gimnaziju u Osijeku te održati kratko predavanje o značenju ignacijanske pedagogije u razvoju mladih ljudi, a predvodit će i Euharistijsko slavlje u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu.