Potpredsjednik Sabora Reiner sudjelovao na svečanosti u prigodi obljetnice ustoličenja marokanskog kralja

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner nazočio je u utorak svečanosti obilježavanja dvadesete godišnjice ustoličenja marokanskog kralja Muhameda VI. koja je održana u organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Maroka u RH.

Potpredsjednik Sabora Reiner tom je prigodom rekao kako je Maroko važan gospodarski i politički partner kako Hrvatske, tako i čitave Europske unije. 

Izrazio je zadovoljstvo što marokansko veleposlanstvo djeluje u Zagrebu od 2013. te što je u Rijeci 2015. otvoren i konzulat Maroka. - Rezidentna diplomatsko-konzularna predstavništva ključna su za produbljivanje sveukupne suradnje naših država, rekao je Reiner.

Naglasio je kako Maroko i Hrvatska mogu unaprijediti svoje trgovinske odnose, posebno korištenjem hrvatskih morskih luka Rijeke i Ploča kao polaznih točaka paneuropskih prometnih koridora Vb, odnosno Vc. 

Dodao je kako potencijal suradnje postoji i u područjima turizma, obrambene i željezničke industrije te poljoprivrede, a sveukupnoj suradnji zasigurno bi doprinijela uspostava izravne zračne linije između Hrvatske i Maroka.