Potpredsjednik Sabora Željko Reiner nazočio obilježavanju Dana općine Bistra

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora nazočio je u četvrtak svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Bistra u povodu obilježavanja Dana Općine Bistra i župe u Bistri.

Potpredsjednik Sabora Reiner uvodno se obratio prisutnima pohvalivši zavidnu razinu komunalne izgrađenosti te prioritete Općine koji se temelje na razvoju turizma i gospodarstva, zaštiti okoliša i gospodarenju otpadom. - Turistički i gospodarski potencijali ovoga kraja su ogromni i čestitam vodstvu Općine što ima jasnu viziju i zacrtan cilj da učini Bistru još ugodnijim mjestom za život svojim mještanima i brojnim posjetiteljima, rekao je.

Posebno je istaknuo projekt izgradnje nove zgrade Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi. - Nova bolnica će za male pacijente i medicinsko osoblje biti primjerenija i funkcionalnija od dosadašnjeg prostora u dvorcu Oršić. Takva suvremena bolnica nužnost je i prioritet  našeg društva, dodao je.

Uzvanicima su se obratili i čelnici Općine koji su predstavili buduće programe i planove te ostvarene projekte, a podijeljena su i javna priznanja najzaslužnijima za promociju Bistre. Povelja Općine Bistra ove godine dodijeljena je talijanskoj udruzi volontera „Vrt plavih ruža“ čiji članovi već više od 20 godina volontiraju u bolnici u Gornjoj Bistri.