Predrag Matić i Vedran Babić sudjelovali u radu odbora Parlamentarne skupštine SEECP-a u Podgorici

Podgorica -  Članovi Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi (SEECP) Predrag Matić i Vedran Babić sudjelovali su na sjednici Glavnog odbora za društveni razvoj, obrazovanje, istraživanje i znanost Parlamentarne skupštine SEECP-a održanoj u Skupštini Crne Gore u Podgorici.

Tema sastanka Glavnog odbora bila je „Znanost i osnove tehnologije u službi  modernog obrazovanja“. Predstavnici parlamenata iz zemalja regije izlaganjima osvrnuli su se na stanje u svojim zemljama, predstavili primjere dobre prakse te ukazali na probleme i izazove na koje nailaze kako bi pratili trendove modernog obrazovanja. 

Na sastanku su sudjelovali predstavnici parlamenata deset država članica Parlamentarne skupštine SEECP-a: Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, Turske i Hrvatske, a sastankom je predsjedao zastupnik u Skupštini Crne Gore Radule Novović.

Izlaganja o temi sastanka održali su ministar prosvjete Crne Gore Damir Šehović, ministrica znanosti Sanja Damjanović te Mimika Dobroshi iz Savjeta za regionalnu suradnju (RCC). Također, članovima Parlamentarne skupštine SEECP-a, na početku sastanka, obratio se i predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović. 

Članovi Glavnog odbora za društveni razvoj, obrazovanje, istraživanje i znanost usvojili su Izvješće i Rezoluciju koji će biti razmatrani i potvrđeni na zasjedanju Parlamentarne skupštine SEECP-a u lipnju ove godine u Sarajevu.