Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio izaslanstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademika Velimira Neidhardta, potpredsjednike akademike Davora Miličića i Franu Paraća te glavnog tajnika akademika Darija Vretenara.

Predsjednik Sabora čestitao je na izboru novom vodstvu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te im poželio puno uspjeha u radu, naglasivši kako će Hrvatski sabor čijom je odlukom na poticaj biskupa Strossmayera još 1861. osnovana Akademija, i nadalje nastaviti pružati potporu toj iznimno važnoj instituciji za unaprjeđivanje hrvatske znanosti, kulture i umjetnosti.  

Novo vodstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti predvođeno predsjednikom akademikom Neidhardtom izvijestilo je predsjednika Sabora o planovima aktivnosti u predstojećem četverogodišnjem razdoblju. Najvažnijim temama istaknuli su jadransku orijentaciju Hrvatske, unaprjeđenje istočnog dijela naše zemlje, demografiju  te zalaganje za interese hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, za što je predsjednik Sabora Jandroković naglasio kako je riječ i o prioritetima hrvatske državne politike. 

Na sastanku je zajednički istaknuta i potreba skrbi o našim kulturnim dobrima radi očuvanja bogate hrvatske kulturne baštine.