Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se s predsjednikom Savezne Republike Njemačke Frankom-Walterom Steinmeierom

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i predsjednik Savezne Republike Njemačke Frank-Walter Steinmeier potvrdili vrlo dobre i sadržajne bilateralne odnose koje se temelje na tradicionalnom prijateljstvu te izrazili potrebu daljnjeg razvoja suradnje s perspektivom osnaživanja u čvrsto i dugoročno partnerstvo, na mnogim područjima od zajedničkog interesa. Tomu će pridonijeti i nedavno potpisani Akcijski plan koji predviđa intenzivniju suradnju u deset područja. 

Istaknuto je također da hrvatska zajednica koja je dobro integrirana u njemačko društvo predstavlja dodatnu sponu između dviju država. Predsjednik Sabora Jandroković naglasio je i dobru parlamentarnu suradnju, posebno u okviru međuparlamentarne suradnje u Europskoj uniji te potrebu redovitih razmjena posjeta na razini odbora. 

Predsjednik Sabora i predsjednik Njemačke razmijenili su mišljenja i o aktualnim europskim temama, a predsjednik Jandroković upoznao je sugovornika s prioritetima skorog hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije te dao osvrt na situaciju u jugoistočnoj Europi, s naglaskom na BiH.