Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao na simuliranoj saborskoj sjednici studenata Sveučilišta u Zagrebu

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na 3. simuliranoj saborskoj sjednici studenata prava, politologije i ekonomije Sveučilišta u Zagrebu. 

Na početku simulirane plenarne sjednice,obraćajući se studentima, predsjednik Sabora Jandroković uputio im izraze dobrodošlice te iskazao zadovoljstvo što su pokazali zanimanje za rad Hrvatskoga sabora, a time i interes za načine kako razvijati društvo, politički i parlamentarni život u Hrvatskoj. 

Predsjednik Sabora istaknuo je kako je prvenstvena zadaća Sabora voditi računa o općem dobru i kako će izgledati zakoni koji moraju biti u korist hrvatskih građana. 

Jandroković je pritom istaknuo da Sabor ne smije biti mjesto banaliziranja i estradiziranja, već nasuprot tome mjesto gdje se donose zakoni na korist hrvatskih građanki i građana i mjesto gdje uvijek treba voditi računa o javnom dobru. Pozvao je studente da rasprave koje će voditi budu argumentirane, da se u njima primarno vode načelom poštovanja drugoga te da toleriraju različita mišljenja. – U raspravama, kao i općenito na svakom poslu, treba voditi računa o profesionalizmu, stručnosti, odgovornosti i ozbiljnosti, jer samo na taj način društvo može naprijed, poručio je Jandroković te poželio studentima uspješan i kreativan rad.  

Na simuliranoj saborskoj sjednici sudjeluje oko 100 studenata prava, politologije i ekonomije zagrebačkog Sveučilišta koji raspravljaju o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Sudjelovanjem u projektu simuliranog parlamenta sudionici imaju priliku proširiti svoja znanja o zakonodavnom procesu, načinu rada parlamenta kao i usavršiti svoje retoričke sposobnosti.

Obraćanje predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića na 3. simuliranoj sjednici za studente